Přeskočit na obsah

Svatomartinské hody

5. 11.–14. 11. 2025

Listopad v Bástru bez husy? V pivnici Nad Hladinkou nic takového nehrozí! Připravili jsme pro vás hezky tradiční svatomartinskou nabídku, která vás naladí na podzimní pohodu a skvělé setkávání s přáteli. 

Začít můžete delikátní husí paštikou zabalenou ve slanině, doplněnou o čatní z černého rybízu a křupavý kváskový chléb. Zahřát vás v podzimních dnech spolehlivě dokáže krémová husí drůbková polévka s kořenovou zeleninou, připravená tak, jak to máme na Moravě nejradši. 

Hlavním hitem je samozřejmě husa, a to buď čtvrtka pečené svatomartinské husy, nebo celá husa v pekáči jako stvořená pro rodinný oběd. Ať tak nebo tak, podáváme ji s dušeným červeným a karamelizovaným bílým zelím a variací špekového a bramborového knedlíku. Garantujeme vám, že si náramně pochutnáte. 

Jako sladký závěr vás čekají domácí bramborové přesňáky s povidly, mákem a přepuštěným máslem, tedy tradiční dezert, který vás vrátí do časů babiččiny kuchyně. 

Nebude chybět ani nabídka mladých a Svatomartinských vín, které vám naše obsluha ráda doporučí ke každému chodu. Stačí se zeptat. 

Rezervujte si stůl včas na +420 604 727 767 nebo online a přijďte oslavit Svatomartinské hody do pivnice Nad Hladinkou. Dobré jídlo, víno a listopad patří k sobě! 

Předkrm

Husí paštika
80 g
149 KČ
balená ve slanině, čatní z černého rybízu, kváskový chléb1,3,7,12

POLÉVKA

Husí krémová drůbková polévka
0,33 l
89 KČ
s kořenovou zeleninou1,3,7,9

hlavní chod

Čtvrtka pečené husy
800 g
595 KČ
červené zelí, bílé kysané karamelizované zelí, variace špekového a bramborového knedlíku1,3,7,9,12
Celá pečená husa v pekáči
3 600 g
2 349 KČ
červené zelí, bílé kysané karamelizované zelí, variace špekového a bramborového knedlíku1,3,7,9,12
Zvýhodněná cena celého menu
899 KČ

DEZERT

Bramborové přesňáky
200 g
141 KČ
s povidly, mákem a přepuštěným máslem1,3,7,12